News / Nouvelles / Nieuws

Gaandeweg

Om de drie, vier maanden publiceren we het bulletin Gaandeweg, met nieuws over ons werk, indrukken van mensen en dingen om ons heen, en enkele gedachten over de kerk en evangelie in de wereld van nu. Klik op het nummer dat u wilt lezen.

In november 2021 een impressie van een uniek gebeuren, de viering van het Loofhuttenfeest als christenen samen met de Joodse gemeenschap in Nîmes. We zongen samen de Messiaanse liederen op teksten uit de Psalmen, Hebreeuws en Frans. Ook aandacht voor het grote missionaire congres Europa 21, van de Lausanne Beweging, en Everts bijdrage over ‘nominaal christendom’.

In augustus 2021 een verslag van het zomerfestival Art & Foi (Kunst en geloof) in de gerestaureerde Temple van Bouquet waaraan we beiden een bijdrage leverden: een viering (dienst) en een concert. Het gebeurt niet vaak dat er zo’n interessante verbinding is tussen een festival en het christelijk geloofsgetuigenis. Er was ook een jongerengroep uit onze vroegere woonplaats Lelystad bij betrokken.

In maart 2021 noteren we een aantal verschuivingen in de samenleving die de covid-crisis met zich meebrengt, of liever gezegd versnelt, want ze waren al wel gaande. We illustreren deze verschuivingen met onze eigen ervaringen en bezigheden, op allerlei terreinen: colleges en lezingen, commissiewerk, radiowerk, vrouwengroep, muzikale uitvoeringen.

Voorgaande edities: november 2020; augustus 2020; mei 2020februari 2020november 2019juni 2019

Chemin faisant

Voilà le titre du bulletin que nous publions tous les trois ou quatre mois, avec des nouvelles par rapport à notre travail, des impressions par rapport aux personnes et choses autour de nous, et quelques pensées sur l’Eglise et l’Evangile dans le monde actuel. Cliquez vers le dernier numéro (août 2020), ou celui d’août 2019.

All the Way

This is how we call our bulletin that comes out every three or four months, with news about our work, information about persons and places, and some reflexions about the Gospel and the Church in the European context. Click on the last issue.